Velkommen til Greta Molanders Æresløp 2021 - med store endringer fra tidligere år!

Dette blir spennende!

 

I 2021 er det 25 år siden Greta Molanders Æresløp ble arrangert for første gang! Det 24. løpet måtte dessverre avlyses i 2020 pga. restriksjonene i forbindelse med Covid-19 pandemien - bl.a. karanteneplikt etter kryssing av grensen til Sverige. 2021 er likevel et jubileumsår - og i forbindelse med dette, samt at vi ikke ønsker å risikere avlysning pga. grenserestriksjoner nok en gang - har vi gjort store endringer i dette årets løpsopplegg!

Greta Molanders Æresløp har blitt Norges største og morsomste veteran-billøp for kun kvinnelige førere, og vi håper dette kan fortsette i mange år til! Kjøretøyene må være minst 30 år gamle, mens førerne kan være i alle aldre så lenge de har gyldig førerkort! Det er tillatt med mannlige passasjerer og/eller kartlesere!

Starten går på lørdag som tidligere fra Stortorget i Hamar. I år kjører vi imidlertid ikke til Sverige, men til Sandefjord, hvor vi overnatter på Scandic Sandefjord Park Hotell!! De som kjenner sin Greta Molander-historie husker at Greta bodde mesteparten av sitt voksne liv i Sandefjord-området - og drev i mange år en helseklubb nettopp på dette hotellet! I jubileumsåret knytter vi derfor enda sterkere forbindelser med Gretas faktiske liv og virke!

Lørdag kveld blir det som vanlig bankett på hotellet! Hotellet er i dag et stort og moderne konferansehotell - med god plass og erfaring med store arrangementer. De har en hyggelig bar med egen hage ved lobbyen, og også en egen nattklubb i underetasjen som vi har reservert ut i de små timer lørdag kveld. Vi håper også på litt lett underholdning før middagen.

Premieutdeling blir på søndag i parken utenfor hotellet - hvor også bilene blir parkert ved ankomst lørdag ettermiddag. Det blir altså ingen kjøring som en del av løpet søndag formiddag - det hele avsluttes der i Sandefjord.

Underveis fra Hamar til Sandefjord på lørdag blir det ulike oppgaver som gjør at det ved målgang kan kåres en sammenlagtvinner - i tillegg til vinnere av delkonkurransene. Sammenlagtvinneren får sitt navn inngravert på sølvpokalen som ble skjenket klubben av Greta Molander selv.

Det er viktig å merke seg at siden hele løpet kjøres på lørdagen, blir det mange timer i bil denne dagen! Vi unngår alle motorveier og større byer, og har funnet en rute som går på hyggelige, små (asfalterte) veier gjennom varierende landskap (mye mindre skog enn på Finnskogen!). Ruten er imidlertid nærmere 300 km lang, så man rekker ikke frem til hotellet før sent på ettermiddagen.

For å minimisere kødannelser og korte ned på ventetider har vi endret postene noe, og det blir en litt annen vri på lunsjen enn tidligere.

Vi oppfordrer flest mulig til å kjøre i antrekk som står til kjøretøyets tidsalder. Beste tidsriktige antrekk vil bli kåret og premiert!

Påmeldingen til årets løp planlegges åpnet 1. mars 2021. Man melder seg på løpet via våre nettsider som tidligere - men her også jobbes det med en litt annen løsning enn før. Det blir en høyere startavgift for de som ikke er medlemmer i Æresklubben. Som tidligere år er det ikke et krav at man skal være medlem i Æresklubben for å delta i løpet.

NB! Viktig: Startavgiften SKAL betales ved påmeldingstidspunkt for at påmeldingen skal være gyldig og godkjent - øvrig deltakeravgift betales senere (mer info om dette kommer etter hvert). Deltakeravgiften dekker bespisning og hotell.

Det vil være begrenset hvor mange biler som kan starte i løpet. Skulle det vise seg at løpet blir fullbooket vil prinsippet "førstemann til mølla" gjelde. Startnummer vil bli tildelt i forhold til innbetalingsdato for startavgift og påmeldingstidspunkt.

Erfaringsmessig lønner det seg å være tidlig ute med påmelding og innbetaling av startavgift!

Styret vil ønske nye og gamle deltakere velkommen til et strålende løp i august 2021! Vi håper mange vil være med oss også i år med nye, spennende planer!

Løpets motto er som alltid: Kjør slik at du trives!

 

Vi må selvfølgelig ta forbehold for at endringer - evt. avlysning - kan inntreffe som konsekvens av pandemien. Det er i skrivende stund lenge til august 2021, så ingen kan forutse evt. hvilke restriksjoner som vil bli gjeldende - vi kan bare håpe det beste!