top of page
Velkommen til Greta Molanders Æresløp 2022!

I 2022 er det 26 år siden Greta Molanders Æresløp ble arrangert for første gang! Covid-19 pandemien kom i veien for løpene i både 2020 og 2021 - men vi prøver igjen!

Greta Molanders Æresløp har blitt Norges største og morsomste veteran-billøp for kun kvinnelige førere, og vi håper dette kan fortsette i mange år til! Kjøretøyene må være minst 30 år gamle, mens førerne kan være i alle aldre så lenge de har gyldig førerkort! Det er tillatt med mannlige passasjerer og/eller kartlesere!

Starten går på lørdag som tidligere fra Hamar. Vi ønsker å gjennomføre fjorårets planer om endringer fra tidligere år. Vi kjører derfor ikke til Sverige, men til Sandefjord, hvor vi overnatter på Scandic Sandefjord Park Hotell!! De som kjenner sin Greta Molander-historie husker at Greta bodde mesteparten av sitt voksne liv i Sandefjord-området - og drev i mange år en helseklubb nettopp på dette hotellet! Ved dette endepunktet for løpet knytter vi derfor enda sterkere forbindelser med Gretas faktiske liv og virke!

Lørdag kveld blir det som vanlig bankett på hotellet! Hotellet er i dag et stort og moderne konferansehotell - med god plass og erfaring med store arrangementer. De har en hyggelig bar med egen hage ved lobbyen, og også en egen nattklubb i underetasjen som vi har reservert ut i de små timer lørdag kveld. Vi håper også på litt lett underholdning før middagen.
Premieutdeling blir på søndag i parken utenfor hotellet - hvor også bilene blir parkert ved ankomst lørdag ettermiddag. Det blir altså ingen kjøring som en del av løpet søndag formiddag - det hele avsluttes der i Sandefjord.

Underveis fra Hamar til Sandefjord på lørdag blir det ulike oppgaver som gjør at det ved målgang kan kåres en sammenlagtvinner - i tillegg til vinnere av delkonkurransene. Sammenlagtvinneren får sitt navn inngravert på sølvpokalen som ble skjenket klubben av Greta Molander selv.

Det er viktig å merke seg at siden hele løpet kjøres på lørdagen, blir det mange timer i bil denne dagen! Vi unngår alle motorveier og større byer, og har funnet en rute som går på hyggelige, små (asfalterte) veier gjennom varierende landskap (mye mindre skog enn på Finnskogen!). Ruten er imidlertid nærmere 300 km lang, så man rekker ikke frem til hotellet før sent på ettermiddagen.
For å minimisere kødannelser og korte ned på ventetider har vi endret postene noe, og det blir en litt annen vri på lunsjen enn tidligere.


Vi oppfordrer flest mulig til å kjøre i antrekk som står til kjøretøyets tidsalder. Beste tidsriktige antrekk vil bli kåret og premiert!

Påmeldingen til årets løp planlegges åpnet 1.april 2022. Dette er senere enn tidligere, men grunnet dagens smittesituasjon og restriksjoner, ønsker vi å avvente noe. Man melder seg på løpet via våre nettsider som tidligere. Det blir en høyere startavgift for de som ikke er medlemmer i Æresklubben. Som tidligere år er det ikke et krav at man skal være medlem i Æresklubben for å delta i løpet. Påmeldingsprosessen går lettere dersom man har betalt medlemskontingenten i god tid før påmeldingen åpner.

NB! Viktig: Startavgiften SKAL betales ved påmeldingstidspunkt for at påmeldingen skal være gyldig og godkjent - øvrig deltakeravgift betales senere (mer info om dette kommer etter hvert). Deltakeravgiften dekker bespisning og hotell.

Det vil være begrenset hvor mange biler som kan starte i løpet. Skulle det vise seg at løpet blir fullbooket vil prinsippet "førstemann til mølla" gjelde. Startnummer vil bli tildelt i forhold til innbetalingsdato for startavgift og påmeldingstidspunkt.
Erfaringsmessig lønner det seg å være tidlig ute med påmelding og innbetaling av startavgift!

Styret vil ønske nye og gamle deltakere velkommen til et strålende løp i august 2022! Vi håper mange vil være med oss også i år med nye, spennende planer!


Løpets motto er som alltid: Kjør slik at du trives!

Vi må selvfølgelig ta forbehold for at endringer - evt. avlysning - kan inntreffe som konsekvens av pandemien. Det er i skrivende stund lenge til august 2022, så ingen kan forutse evt. hvilke restriksjoner som vil bli gjeldende - vi kan bare håpe det beste! 

bottom of page